Dones migrants : Marroc, República Dominicana, República de l'Ecuador i Colòmbia [ IV ] Mª Rosa Fernández Sansa [autora i coord. ; Diputació de Barcelona. Consorci per a la Integritat de la Diversitat (CRID) ; Diputació de Barcelona. Gabinet de Relacions Internacionals (GRI)
Tipo de material: TextoDetalles de publicación: [Barcelona] [CRID : GRI] [2003?]Descripción: 4 v. (1-166 ; 167-333 ; 1-179 ; 180-357) 30 cmTema(s): Resumen: Sumari: I. Primera Part: Marc teòric, p. 7-91 2. Segona Part: Aspectes claus per analitzar les migracions, p. 91-118 3. Tercera Part: Societats d'origen, p. 118-167 3.1. Equador, p. 123-132 3.2. Colòmbia, p. 132-139 3.3. República Dominicana, p. 139-149 3.4. Marroc, p. 149-167 4. Quarta Part: Anàlisi participatiu de la situació de les dones immigrades dels col·lectius dominicà, equatorià, colombià i marroquí, p. 167-237 5. Cinquena part: Anàlisi de les entrevistes a actors involucrats, p. 237-258 6. Sexta Part: Propostes d'acció a favor de les dones immigrants, p. 280-330 7. Bibliografía, p. 330-333 8. Annex, p. 1-357 Resum: S'analitza la situació de les dones immigrants de Colòmbia, Marroc, Equador i República Dominicana a la ciutat i província de Barcelona. Com a variables d'estudi s'han tingut en compte tant l'origen nacional, situacions i trajectòries personals, nivell educatiu, classe social, edat, i ètnia de les dones immigrants com l'element transversal de les relacions de gènere. L'objectiu de la present recerca és servir de marc d'orientació envers futures estratègies d'intervenció a nivell institucional que puguin millorar les problemàtiques clau que envolten el context social, laboral, educatiu i legal de la població objecte d'estudi. Pel que fa a la metodologia d'anàlisi aplicada s'ha basat en entrevistes individuals i col·lectives i grups de reflexió amb la implicació i participació de dones immigrants i d'altres agents socials, així com en la consulta selectiva de bibliografia especialitzada i dades estadístiques. Finalment, a partir de les conclusions obtingudes de l'estudi, es presenta una selecció jerarquitzada, d'acord el seu grau de rellevància, de les propostes que haurian de tenir-se en compte per part de l'administració pública i local i que fan referència als punts següents: a) Perspectiva de gènere en la formulació d'accions; b) origen ètnic; c) edat; d) situació legal; e) situació familiar; f) temps d'estança; g) interessos personals; h) obstacles d'accés als diferents serveis oferits; i) interessos de la població receptora; j) interrelació amb el medi; k) noves mediacions per a la transformació de les relacions; l) localització de dones líders; ll) augment dels serveis d'atenció i recolzament de la població immigrant; m) creació i foment d'estratègies municipals transversals i multidisciplinars; n)valoració de l'impacte en la població d'acollida; o) avaluació del grau d'integració aconseguit; i, p) la no discriminació del factor cultural de la població immigrant.Tipo de ítem | Biblioteca actual | Colección | Signatura | Estado | Fecha de vencimiento | Código de barras | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Monografies | Biblioteca General i de Referència | Diversitat | ER-Dona/0062 (Navegar estantería(Abre debajo)) | Disponible | BGR-M3743 |
Vol. 4: Annex: 5. Transcripció literal i/o resum de les entrevistes. 6. Dona i llei d'estrangeria. Articles. - 7. Dades demogràfiques. - 8. Tractament de la immigració en els mitjans de comunicació. - 9. Associacions de dones. 177 p.; 30 cm. - Títol a la coberta: Programa ONA. - Bibliografía: p. 330-333. - Annexos. - Inclou una relació d'Associacions de dones tant al país d'origen com a Barcelona. - L'estudi contempla la situació de les dones immigrants a Barcelona (ciutat i província) amb la finalitat de detectar les principals característiques del fenomen i la situació d'aquestes dones. - Intr.
Sumari: I. Primera Part: Marc teòric, p. 7-91 2. Segona Part: Aspectes claus per analitzar les migracions, p. 91-118 3. Tercera Part: Societats d'origen, p. 118-167 3.1. Equador, p. 123-132 3.2. Colòmbia, p. 132-139 3.3. República Dominicana, p. 139-149 3.4. Marroc, p. 149-167 4. Quarta Part: Anàlisi participatiu de la situació de les dones immigrades dels col·lectius dominicà, equatorià, colombià i marroquí, p. 167-237 5. Cinquena part: Anàlisi de les entrevistes a actors involucrats, p. 237-258 6. Sexta Part: Propostes d'acció a favor de les dones immigrants, p. 280-330 7. Bibliografía, p. 330-333 8. Annex, p. 1-357 Resum: S'analitza la situació de les dones immigrants de Colòmbia, Marroc, Equador i República Dominicana a la ciutat i província de Barcelona. Com a variables d'estudi s'han tingut en compte tant l'origen nacional, situacions i trajectòries personals, nivell educatiu, classe social, edat, i ètnia de les dones immigrants com l'element transversal de les relacions de gènere. L'objectiu de la present recerca és servir de marc d'orientació envers futures estratègies d'intervenció a nivell institucional que puguin millorar les problemàtiques clau que envolten el context social, laboral, educatiu i legal de la població objecte d'estudi. Pel que fa a la metodologia d'anàlisi aplicada s'ha basat en entrevistes individuals i col·lectives i grups de reflexió amb la implicació i participació de dones immigrants i d'altres agents socials, així com en la consulta selectiva de bibliografia especialitzada i dades estadístiques. Finalment, a partir de les conclusions obtingudes de l'estudi, es presenta una selecció jerarquitzada, d'acord el seu grau de rellevància, de les propostes que haurian de tenir-se en compte per part de l'administració pública i local i que fan referència als punts següents: a) Perspectiva de gènere en la formulació d'accions; b) origen ètnic; c) edat; d) situació legal; e) situació familiar; f) temps d'estança; g) interessos personals; h) obstacles d'accés als diferents serveis oferits; i) interessos de la població receptora; j) interrelació amb el medi; k) noves mediacions per a la transformació de les relacions; l) localització de dones líders; ll) augment dels serveis d'atenció i recolzament de la població immigrant; m) creació i foment d'estratègies municipals transversals i multidisciplinars; n)valoració de l'impacte en la població d'acollida; o) avaluació del grau d'integració aconseguit; i, p) la no discriminació del factor cultural de la població immigrant.
Idioma: Català
No hay comentarios en este titulo.