Imagen de Google Jackets

Lectures. Diversitat cultural i globalització nous reptes per al moviment associatiu

Tipo de material: ArtículoArtículoDetalles de publicación: 2010Tema(s): En: Migrainfo núm. 33, segon trimestre 2010.Resumen: El dossier número 48, Diversitat cultural i globalització: nous reptes per al moviment associatiu, fa un recull d'alguns dels reptes que viu Catalunya: la globalització, la diversitat cultural i la convivència. Tots ells ens mouen a fer una reflexió conjunta i a extreure'n conclusions estratègiques per a la participació del món associatiu en el futur de Barcelona. La nostra ciutat, Catalunya, es troben immersos en dinàmiques socials que tenen a veure amb processos d'escala global. Cada cop més, la interdependència entre societats d'arreu del món és més gran. En aquest marc de globalització, la diversitat cultural que emergeix a cadascun dels nostres barris i pobles, esdevé una de les manifestacions més visibles i indefugibles, perquè ens interpel·la amb la irrupció de noves mirades i de noves formes de vida, que ens obliguen a tots plegats a repensar la convivència, les identitats... en definitiva, a repensar-nos a nosaltres mateixos. El moviment associatiu no és aliè a aquests processos de globalització i diversificació; podríem dir, que n'és un actor privilegiat, perquè és en el seu si on s'esdevenen aquests canvis. Les associacions han de respondre avui, doncs, a nous reptes. Els que planteja, d'una banda, la nova diversitat cultural, que implica compatibilitzar reconeixement de la diferència i cohesió social, i els que provenen del que s'ha anomenat la globalització que afecta tanmateix, a l'àmbit local.
Etiquetas de esta biblioteca: No hay etiquetas de esta biblioteca para este título. Ingresar para agregar etiquetas.
Valoración
    Valoración media: 0.0 (0 votos)
Existencias
Tipo de ítem Biblioteca actual Colección Signatura Estado Notas Fecha de vencimiento Código de barras
Articles de revista Articles de revista Biblioteca General i de Referència Diversitat Hemeroteca (Navegar estantería(Abre debajo)) Disponible Fitxa (si) - Document (no) - Miniatura (si) BGR-M6662

El dossier número 48, Diversitat cultural i globalització: nous reptes per al moviment associatiu, fa un recull d'alguns dels reptes que viu Catalunya: la globalització, la diversitat cultural i la convivència. Tots ells ens mouen a fer una reflexió conjunta i a extreure'n conclusions estratègiques per a la participació del món associatiu en el futur de Barcelona. La nostra ciutat, Catalunya, es troben immersos en dinàmiques socials que tenen a veure amb processos d'escala global. Cada cop més, la interdependència entre societats d'arreu del món és més gran. En aquest marc de globalització, la diversitat cultural que emergeix a cadascun dels nostres barris i pobles, esdevé una de les manifestacions més visibles i indefugibles, perquè ens interpel·la amb la irrupció de noves mirades i de noves formes de vida, que ens obliguen a tots plegats a repensar la convivència, les identitats... en definitiva, a repensar-nos a nosaltres mateixos. El moviment associatiu no és aliè a aquests processos de globalització i diversificació; podríem dir, que n'és un actor privilegiat, perquè és en el seu si on s'esdevenen aquests canvis. Les associacions han de respondre avui, doncs, a nous reptes. Els que planteja, d'una banda, la nova diversitat cultural, que implica compatibilitzar reconeixement de la diferència i cohesió social, i els que provenen del que s'ha anomenat la globalització que afecta tanmateix, a l'àmbit local.

No hay comentarios en este titulo.

para colocar un comentario.

Con tecnología Koha