Imagen de Google Jackets

La Inmigración extracomunitaria desde la perspectiva de las ciencias sociales Danielle Provansal

Por: Tipo de material: ArtículoArtículoDetalles de publicación: Barcelona ICA - Institut Català d'Antropologia 1997Descripción: [20 p.] 21 cmISSN:
  • ISSN 02115557
Tema(s): En: Quaderns de l'Institut Català d'AntropologiaResumen: Resum: A partir del recorregut pels treballs més il·lustratius sobre immigració a Catalunya i Espanya, aquest article proposa abordar la relació entre identitat i alteritat com a resultat d'un procés de construcció cognitiva inherent al procés de producció social dels autòctons i dels immigrants. Es destaca, al respecte la interdependència conceptual, ideològica i metodològica entre ciències socials i poders públics. Les dues grans etapes d'aquest procés de construcció corresponen respectivament al període de les migracions internes i al de les migracions intercontinentals. Mentre que a la primera etapa, els migrants interns considerats conceptualment com a altres són objecte de polítiques d'integració que tendeixen a convertir-los en una categoria social inclosa en el nosaltres, a la segona etapa els migrants extracomunitaris estan enfocats des de l'angle de la seva diversitat, sent aleshores la cultura una frontera simbòlica difícilment superable.
Etiquetas de esta biblioteca: No hay etiquetas de esta biblioteca para este título. Ingresar para agregar etiquetas.
Valoración
    Valoración media: 0.0 (0 votos)

Inclou: Bibliografia, p. 21-24 -- Resum = Abstract, p. 25-26

Resum: A partir del recorregut pels treballs més il·lustratius sobre immigració a Catalunya i Espanya, aquest article proposa abordar la relació entre identitat i alteritat com a resultat d'un procés de construcció cognitiva inherent al procés de producció social dels autòctons i dels immigrants. Es destaca, al respecte la interdependència conceptual, ideològica i metodològica entre ciències socials i poders públics. Les dues grans etapes d'aquest procés de construcció corresponen respectivament al període de les migracions internes i al de les migracions intercontinentals. Mentre que a la primera etapa, els migrants interns considerats conceptualment com a altres són objecte de polítiques d'integració que tendeixen a convertir-los en una categoria social inclosa en el nosaltres, a la segona etapa els migrants extracomunitaris estan enfocats des de l'angle de la seva diversitat, sent aleshores la cultura una frontera simbòlica difícilment superable.

Idioma: Castellà

No hay comentarios en este titulo.

para colocar un comentario.

Con tecnología Koha